بازرسی کالا
- بازرسی بین المللی کالاهای صادراتی و وارداتی
- بازرسی در مبدا، مقصد و صدور گواهی بازرسی (IC) و (COI)
- بازرسی پیش از حمل کالاهای وارداتی (PSI)
خدمات بازرسی کالا
انواع خدمات بازرسی کالا ارائه شده توسط شرکت پویا پرتوچرا شرکت بازرسی پویا پرتو را برای بازرسی کالا انتخاب کنید؟
شرکت بازرسی پویا پرتو با دارا بودن پروانه رسمی فعالیت بازرسی کالا از مرکز ملی تایید صلاحیت ایران (پروانه INSO-ISO-IEC17020) و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران برای دامنههای بازرسی و نمونه برداری کالا اعم از بازرسیهای داخلی یا بینالمللی و ایجاد شعب داخلی و خارجی موفق به راهاندازی شبکه جامع بازرسی در سراسر ایران و جهان شده است که با تکیهبر کادر متخصص و باتجربه، خدمات بازرسی و نمونه برداری کالا را در سریعترین زمان ممکن و باکیفیت و قیمت مناسب ضمن تعامل گامبهگام با مشتریان در تمام مراحل بازرسی ارائه میدهد.
انواع گواهی بازرسی کالا
انواع گواهی بازرسی کالا ارائه شده توسط شرکت پویا پرتوتعرفه بازرسی کالا و نمونه برداری
با توجه به اینکه عوامل مختلفی ازجمله نوع بازرسی، مبدأ و مقصد کالا، تعداد دفعات و حجم بازرسی، نوع کالا و متد نمونهبرداری، نحوه نظارت بر حمل و… بر هزینه بازرسی کالا تأثیرگذار میباشد. شرکت بازرسی پویا پرتو این اطمینان را به مشتریان گرامی میدهد که با در نظر گرفتن موارد بالا نازلترین تعرفه را با حفظ کیفیت بازرسی ارائه دهد و همچنین با توجه به سیاستگذاریهای کلان شرکت پویا پرتو، تخفیفات متعددی جهت پیشبرد بهتر خدمات کالا برای مشتریان گرامی در نظر گرفتهشده است جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با شمارههای قید شده در وبسایت، تماس حاصل فرمایید.
وظایف شرکت بازرسی کالا
امروزه در تجارت بین الملل در درجه اول کیفیت کالا از اهمیت ویژهای برخوردار است بالاخص در معاملات سنگین یکی از عمده نگرانیهای خریداران انجام تعهدات فروشنده نسبت به معیارهای کمی و کیفی کالا مورد معامله میباشد. برای جلوگیری از مغایرتها و نقصهای احتمالی و کاهش اثرات منفی آنها شرکتهای مستقلی تحت عنوان شرکت بازرسی کالا حضور دارند تا محصول را مورد بررسی قرار داده و بعد از انجام بازرسی، نتایج حاصل را با مشخصات مندرج در قرارداد خرید مقایسه نموده و با تطبیق دهی آنها با استاندارد های ملی و بین المللی و تایید، گواهی بازرسی کالا را جهت تضمینی بر صحت و سلامت کالا صادر مینمایند.
وظایف و تعهداتی که شرکت بازرسی کالا پس از توافق با خریدار و فروشنده برعهده میگیرد، به شرح زیر است:
- بازرسی اصالت فروشنده و صلاحیت وی
- بررسی کالاها و تطابق دهی آنها با سفارشات ثبت شده
- تایید و بررسی محل و کشور تولید کالا
- نظارت بر بسته بندی محصول
- بررسی انقضا و زمان ساخت کالا جهت اطمینان از نو یا استوک بودن آن
- نظارت بر محصول و انطباق دادن آن با متن قراردا
- صدور گواهینامههای لازم
- تاییدیه نهایی محموله
مراحل بازرسی کالا در شرکت پویا پرتو
بازرسی کالا چیست؟
پیشرفت روزافزون و چشمگیر تجارت در گستره جهانی بیانگر جایگاه ویژه تجارت و نیز میزان توجه تمام کشورها به مبادلات جهانی میباشد. فرآیند بازرسی و نمونه برداری کالا (Inspection of goods) در صادرات و واردات شامل نمونهبرداری کالا، آزمایش و اندازهگیری بوده و جهت تعیین مشخصات کیفی و کمی، نشانهگذاری و حملونقل کالا میباشد. پس از طی این فرآیند، صدور گواهی توسط شرکتهای بازرسی انجام میپذیرد. واردکنندگان با ارائه گواهی بازرسی کالا به مراجع ذیربط، سلامت و صحت کالای وارداتی را تضمین مینمایند.
گواهی بازرسی کالا چیست؟
گواهی بازرسی کالا برای کالاهای وارداتی و صادراتی توسط شرکت بازرسی صادرشده و ازجمله اسناد معتبر جهت ارائه به مراجع ذیربط از قبیل سازمان ملی استاندارد، بانکها و گمرکات کشور میباشد که گواهی کننده کیفیت، کمیت و اصالت کالا حین ورود و خروج از مرزهای کشور میباشد و اطمینان خاطری برای واردکنندگان ایجاد مینماید که کالایی منطبق با استانداردها یا مشخصات فنی مورد قبول وارد کرده و همچنین در رفع تعهدات ارزی خود از آن استفاده نمایند.
انواع بازرسی کالای صادراتی و وارداتی
بازرسی کالا در مبدا
کالاهای وارداتی که مشمول استاندارد اجباری هستند و قابل آزمون در داخل کشور نیستند یا شیوه آزمون طولانیمدتی دارند و یا در برخی موارد نتایج آزمون برای سازمان ملی استاندارد رضایتبخش نیست باید بازرسی در مبدأ (کشور تولید کننده ) انجام پذیرد. بهنحویکه شرکت بازرسی از بازرسان مستقر خود در کشور مبدأ استفاده نموده و کالا را از لحاظ کمی و کیفی مورد ارزیابی قرار داده و گواهی بازرسی در مبدأ صادر مینماید .
بازرسی کالا در مقصد
برای کالاهای وارداتی مشمول استاندارد اجباری که امکان انجام آزمایشات مربوطه در آزمایشگاههای معتبر داخلی (دارای استاندارد 17025) و مورد تایید سازمان ملی استاندارد مهیا میباشد؛ پروسه نمونه برداری و آزمون و صدور گواهی در داخل کشور انجام میگردد که به آن بازرسی و نمونه برداری کالا در مقصد گفته میشود و همچنین در مواردی نیز با صلاح دید سازمان ملی استاندارد میتوان برای کاهش هزینهها و کاهش زمان بازرسی، بازرسی در مقصد انجام داد.
بازرسی کالا قبل از حمل
برای تمامی کالاهای مجاز وارداتی که در قرار داد خرید آنها شرط بازرسی قید گردیده است قبل ازحمل به ایران باید توسط شرکت بازرسی، مورد بازرسی قرارگیرند که بسته به نوع قرداد موارد زیر میتواند در بازرسی پیش از حمل مورد بررسی قرار بگیرد.
بازرسی کمی یا کیفی
- وضعیت بسته بندی ونشانه گذاری
- نظارت بر حمل، بارگیری و تخلیه
- نمونه گیری و آنالیز آزمایشگاهی
بازرسی تایید ارزش پروفرما (پیش فاکتور)
زمانی که واردکننده یا خریدار سفارش کالا انجام میدهد فروشنده، پروفرما سفارش را به خریدار ارسال میکند که شامل مشخصات فنی کالا، حدود تقریبی قیمت کالا، نحوه بسته بندی، نحوه حمل و…میباشد در این مرحله شرکت بازرسی برای جلوگیری از احتمال گران نمایی کالا یا کاهش نواقصات احتمالی از جمله مبهم بودن مشخصات پروفرما، مندرجات پروفرما را با کالای درخواستی تطبیق داده و ارزش گذاری میکند. گواهی تایید ارزش پروفرما قابل ارائه به بانکهای عامل جهت گشایش اعتبارات اسنادی وتخصیص ارز میباشد.
بازرسی کالا حین تولید (ساخت)
در برخی از کالاهایی که فرآیند تولید از اهمیت زیادی برخوردار است یا محصول نهایی تولید شده امکان بازرسی ندارد یا بازرسی آن بسیار هزینهبر است. از بازرسی حین ساخت استفاده میشود به نحوی که در تمامی فرایند تولید، بازرس حضور داشته و مرحله به مرحله بازرسی انجام میدهد. در مواردی هم طبق قوانین سازمان ملی استاندارد برخی کالاها از حساسیت و الزمات سختگیرانه برخوردار هستند که باید بازرسی حین تولید انجام گیرد.
بازرسی اصالت و توانمندی فروشنده
یکی از دغدغههای واردکنندگان، حصول اطمینان از انجام تعهدات سازنده یا فروشنده کالا میباشد. لذا شرکت بازرسی با بررسی سوابق و رزومه فروشنده، گردش مالی سالانه، ظرفیت تولید و … ماهیت فروشنده و سنجش توانمندی او در اجرای تعهدات، گواهی اصالت فروشنده صادر میکند تا واردکننده یا خریدار با اطمینان خاطر بیشتر نسبت به عقد قرارداد اقدام نماید و یا درصورت نیاز از بانکها و موسسات مالی اعتبار دریافت نماید.
سوالات متداول درباره بازرسی کالا
شرکت پویا پرتو چه خدمات بازرسی کالا را ارائه میدهد؟
- بازرسی کالا در مبدا
- بازرسی کالا در مقصد
- بازرسی کالا قبل از حمل
- بازرسی تایید ارزش پروفرما(پیش فاکتور)
- بازرسی کالا حین تولید (ساخت)
- بازرسی اصالت و توانمندی فروشنده
چه زمان به گواهی بازرسی کالا نیاز داریم؟
برای کالاهای وارداتی و صادراتی مشمول استاندارد اجباری، جهت رفع تعهدات ارزی به بانک عامل حصول اطمینان واردکننده از کمیت، کیفیت، نشانه گذاری و حمل کالا به کشور و آن دسته از کالاهایی که الزامات استانداردی برای مراحل حین ساخت وجود دارد.